kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta z gotowanych udek z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Pasta jest szybka w przygotowaniu i smakuje świetnie z domowym pieczywem. Polecam.

Pasta z gotowanych udek z rosołu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z gotowanych udek z rosołu

 

  • 2 ćwiartki kurczaka ugotowane z rosołu
  • 2 marchewki ugotowane z rosołu
  • 3 łyżki majonezu
  • 5 czubatych łyżek pokrojonej natki pietruszki
  • 1/3 łyżeczki soli himalajskiej różowej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/3 łyżeczki suszonej cebuli

Sposób przygotowania:

Pasta z gotowanych udek z rosołu
Mięso oddzielamy od skóry i kości, wkładamy do miseczki. Marchewkę kroimy i przekładamy do miseczki. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy.

Marchewkę, natkę i mięso wkładamy do kielicha blendera i dodajemy pozostałe majonez oraz przyprawy.

Blendujemy na gładką masę i przekładamy do słoika lub innego pojemnika.
Pasta z gotowanych udek z rosołu
Ugotowaną marchewkę kroimy na mniejsze kawałeczki.
Pasta z gotowanych udek z rosołu
Ugotowane mięso oddzielamy od kości i skóry
Pasta z gotowanych udek z rosołu
Umytą i osuszoną natkę pietruszki siekamy.
Pasta z gotowanych udek z rosołu
Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera.