Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z jajek i serka topionego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do tej pasty koniecznie użyjcie serka topionego szczypiorkowego, taki będzie najlepszy. Dodam, że musztarda nadaje paście ostrości. Pastę najlepiej podać ze świeżym chrupiącym pieczywem i filiżanką ulubionej herbaty. Smacznego życzę.

Pasta z jajek i serka topionego

Składniki:

Pasta z jajek i serka topionego

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 20 dag serka topionego szczypiorkowego
  • 2 łyżki majonezu
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i serka topionego
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
2. W misce rozcieramy serek topiony z majonezem, dodajemy jajka, szczypiorek i musztardę, mieszamy do dokładnego połączenia się składników przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
4. Smacznego życzę.

Tagi:

pasta