Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty z topinamburem
Z kapusty usunąć wierzchnie,twarde liście, poszatkować.
Obraną marchew i bulwy topinambura zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wypłukanego pora pokroić w cienkie paseczki.
Składniki wymieszać razem zalać wrzątkiem, odstawiać do wystudzenia.
Warzywa odcedzić na sicie, odciskając wodę.
Do surówki dodać posiekany drobno koperek, oliwę oraz sól i pieprz.
Ponownie wymieszać.
Podawać jako dodatek do dania głównego.
Obraną marchew i bulwy topinambura zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wypłukanego pora pokroić w cienkie paseczki.
Składniki wymieszać razem zalać wrzątkiem, odstawiać do wystudzenia.
Warzywa odcedzić na sicie, odciskając wodę.
Do surówki dodać posiekany drobno koperek, oliwę oraz sól i pieprz.
Ponownie wymieszać.
Podawać jako dodatek do dania głównego.