Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna pasta do wykonania w 20 minut. Idealna na śniadanie czy kolację. Pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam i smacznego życzę.

Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella

Składniki:

Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 kulka sera mozzarella ( 125 g )
  • 10 dag ulubionej wędliny ( najlepiej w kawałku )
  • szczypiorek według uznania
  • 1 łyżeczka musztardy
  • około 4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wędlinę również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Ser mozzarella dokładnie odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.

3. Następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem i musztardą przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Odstawimy do lodówki, żeby pasta się schłodziła, a składniki ,,przegryzły się''.

4. Pastę podajemy ze świeżutkim chlebem.