Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane pastą z jajek, sera i szynki
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą a następnie obieramy ze skorupek i kroimy na połówki.
Z każdej połówki wyjmujemy żółtko tak aby nie uszkodzić białka.
Żółtka ścieramy na tarce, albo zwyczajnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojoną w kostkę szynkę konserwową.
Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą i łączymy z tartym chrzanem i majonezem.
Taką pastą napełniamy połówki białek, posypujemy posiekaną rzeżuchą.
Z każdej połówki wyjmujemy żółtko tak aby nie uszkodzić białka.
Żółtka ścieramy na tarce, albo zwyczajnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojoną w kostkę szynkę konserwową.
Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą i łączymy z tartym chrzanem i majonezem.
Taką pastą napełniamy połówki białek, posypujemy posiekaną rzeżuchą.
gusia1000
BozenaMatuszczyk