BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1136]

Jajka nadziewane pastą z jajek, sera i szynki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pysznie nadziane jajka, ze smakowitą pastą z jajek ,sera żółtego i szynki połączone z majonezem oraz chrzanem tartym.

Jajka nadziewane pastą z jajek, sera i szynki  Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka nadziewane pastą z jajek, sera i szynki

 

  • jajka ugotowane na twardo 6 szt,
  • ser żółty 150 g,
  • szynka konserwowa około 150 g,
  • sól i pieprz do smaku,
  • majonez według uznania,
  • chrzan tarty 1 łyżeczka,
  • dodatkowo ;
  • rzeżucha,

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą z jajek, sera i szynki
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą a następnie obieramy ze skorupek i kroimy na połówki.

Z każdej połówki wyjmujemy żółtko tak aby nie uszkodzić białka.

Żółtka ścieramy na tarce, albo zwyczajnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojoną w kostkę szynkę konserwową.

Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą i łączymy z tartym chrzanem i majonezem.

Taką pastą napełniamy połówki białek, posypujemy posiekaną rzeżuchą.
Jajka nadziewane pastą z jajek , sera i szynki
Jajka gotujemy na twardo ,przelewamy zimną wodą
Jajka nadziewane pastą z jajek , sera i szynki
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek a następnie kroimy na połówki
Jajka nadziewane pastą z jajek , sera i szynki
Z przekroonych połówek jajek wyjmujemy żółtka
Jajka nadziewane pastą z jajek , sera i szynki
Żółtka ścieramy na tarce o grubych oczkach ,dodajemy starty ser żółty oraz pokrojoną szynkę ,majonez ,chrzan tary, sól i pieprz
Jajka nadziewane pastą z jajek , sera i szynki
Całość dokładnie mieszamy i nadziewamy połówki białek