Sposób przygotowania:
Racuchy na maślance z gruszkami
Do miski wlej maślankę, wbij jajko i roztrzep rózgą. Gruszki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj przesianą mąkę z sodą i cukier wanilinowy. Wymieszaj, dodaj starte gruszki.
Patelnię z niewielką ilością oleju (dałam 1 łyżkę) rozgrzej i za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta.
Smaż po ok. 2 minuty z każdej strony. Po wyjęciu osusz na ręczniku papierowym. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem.
Dodaj przesianą mąkę z sodą i cukier wanilinowy. Wymieszaj, dodaj starte gruszki.
Patelnię z niewielką ilością oleju (dałam 1 łyżkę) rozgrzej i za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta.
Smaż po ok. 2 minuty z każdej strony. Po wyjęciu osusz na ręczniku papierowym. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem.
Anetka123
cherry
Dziękuję, chętnie zajrzę :)