Sposób przygotowania:
Pasta z kurczaka
Wodę zagotować, dodać pieprz, sól, przyprawę warzywko, włożyć filety, ugotować mięso do miękkości.
Po ugotowaniu odcedzić razem z "warzywkiem" (zostawić szklankę buliony pozostałego z gotowania kurczaka), pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do blendera.
Pomidory suszone pokroić na pół, dodać do kurczaka.
Do blendera wlać bulion, olej z suszonych pomidorów, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Całość zmiksować na gładką masę. Dodać prażony słonecznik, delikatnie wymieszać łyżką. Konsystencję można regulować dolewając bulionu pozostałego z gotowania kurczaka.
Po ugotowaniu odcedzić razem z "warzywkiem" (zostawić szklankę buliony pozostałego z gotowania kurczaka), pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do blendera.
Pomidory suszone pokroić na pół, dodać do kurczaka.
Do blendera wlać bulion, olej z suszonych pomidorów, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Całość zmiksować na gładką masę. Dodać prażony słonecznik, delikatnie wymieszać łyżką. Konsystencję można regulować dolewając bulionu pozostałego z gotowania kurczaka.