Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Pasta z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i łatwa w przygotowaniu pasta z kurczaka to idealny dodatek na kanapki lub jako nadzienie do roladek z tortilli.

Pasta z kurczaka

Składniki:

Pasta z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pasta z kurczaka
Wodę zagotować, dodać pieprz, sól, przyprawę warzywko, włożyć filety, ugotować mięso do miękkości.

Po ugotowaniu odcedzić razem z "warzywkiem" (zostawić szklankę buliony pozostałego z gotowania kurczaka), pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do blendera.

Pomidory suszone pokroić na pół, dodać do kurczaka.

Do blendera wlać bulion, olej z suszonych pomidorów, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Całość zmiksować na gładką masę. Dodać prażony słonecznik, delikatnie wymieszać łyżką. Konsystencję można regulować dolewając bulionu pozostałego z gotowania kurczaka.