Sposób przygotowania:
Pasta z kurkumy i złote mleko
Wodę wlewamy do garnka o grubym dnie, dosypujemy kurkumę i mieszamy drewnianą łyżką.
Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając, aż powstanie gęsta pasta. Przekładamy do słoiczka i odstawiamy do ostygnięcia. Gotową pastę przechowujemy w zamkniętym słoiczku w lodówce.
Złote mleko: w szklance ciepłego mleka rozpuszczamy 1 łyżeczkę pasty.
Możemy posłodzić miodem.
(Pijemy 1 szklankę złotego mleka co 4 godziny)
Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając, aż powstanie gęsta pasta. Przekładamy do słoiczka i odstawiamy do ostygnięcia. Gotową pastę przechowujemy w zamkniętym słoiczku w lodówce.
Złote mleko: w szklance ciepłego mleka rozpuszczamy 1 łyżeczkę pasty.
Możemy posłodzić miodem.
(Pijemy 1 szklankę złotego mleka co 4 godziny)