Sposób przygotowania:
Sos paprykowo - czosnkowy
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Ząbki czosnku obieramy z łupinek.
Oczyszczoną paprykę i czosnek przekręcamy przez maszynkę do mięsa, wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut, następnie dodajemy pozostałe składniki.
Mieszamy i gotujemy na średnim ogniu przez następne 20 minut, po czym gorący przekładamy do czystych słoiczków, zamykamy szczelnie i obracamy do góry dnem, zostawiając do całkowitego wystygnięcia.
Tak przygotowany sos wykorzystujemy do różnego rodzaju wędlin, kanapek, potraw z grilla oraz do wielu innych dań.
Ząbki czosnku obieramy z łupinek.
Oczyszczoną paprykę i czosnek przekręcamy przez maszynkę do mięsa, wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut, następnie dodajemy pozostałe składniki.
Mieszamy i gotujemy na średnim ogniu przez następne 20 minut, po czym gorący przekładamy do czystych słoiczków, zamykamy szczelnie i obracamy do góry dnem, zostawiając do całkowitego wystygnięcia.
Tak przygotowany sos wykorzystujemy do różnego rodzaju wędlin, kanapek, potraw z grilla oraz do wielu innych dań.
gusia1000