halcia76

halcia76

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i bardzo zdrowa pasta

Pasta z makreli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Jajka gotujemy na twardo ,po zagotowaniu przelewamy zimną wodą ,studzimy a następnie obieramy i siekamy w kostkę. Makrelę dokładnie obieramy z ości i kroimy w kostkę . Do miski wkładamy posiekane jajka, pokrojoną makrelę dodajemy majonez , pieprzymy i lekko solimy a następnie dokładnie mieszamy. Powstała pasta idealnie nadaje się do smarowania pieczywa lub jako farsz do jajek.
Pasta z makreli
Jajka najlepiej wiejskie gotujemy i obieramy
Pasta z makreli
Dokładnie obraną i oczyszczoną z ości makrelę kroimy w kostkę
Pasta z makreli
Ostudzone jajka siekamy w drobna kostkę
Pasta z makreli
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy