ana25

ana25

Kucharz
[Przepisów: 8]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pożywna i smaczna pasta rybna

Pasta z makreli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 10 ogórków konserwowych
  • dwie makrele wędzone
  • pół cebulki
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Jajka kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy do miski, następnie również w drobną kosteczkę siekamy ogórki konserwowe, także drobno siekamy cebulkę. Makrelę obieramy kawałek po kawałeczku ,tak aby nie miała ona ości. Wszystko w misce bardzo dokładnie mieszamy, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Następnie dodajemy 1 łyżkę musztardy ,a jeśli ktoś woli ostrzejsze ,to według uznania niech da ilość ,która mu odpowiada. Mieszamy musztardę z resztą składników. Dajemy dwie łyżki koncentratu pomidorowego i mieszamy . Konsystencji naszej paście doda majonez ,więc dajemy go 3 łyżki, chyba ,że ktoś woli więcej. Mieszamy tak długo ,aż pasta będzie gładka .
Pasta z makreli
Jajka na twardo ugotować
Pasta z makreli
Ogórki konserwowe
Pasta z makreli
Pastę urabiamy w miseczce