pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

delikatna pasta na pieczywo

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 1 makrela wędzona,
  • 2 jajka gotowane na twardo,
  • 1 por - biała część,
  • 1 Szczypiorek cienki,
  • 1 łyżka majonez tradycyjny,
  • 2 łyżeczki musztarda miodowa,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Makrelę dokładnie obieramy z ości. Jajka oraz szczypiorek bardzo drobno kroimy. Por również kroimy kroimy w malutką kosteczkę i następnie przelewamy wrzątkiem. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy musztardę, majonez, przyprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem i miksujemy na jednolitą masę. Doskonale nadaje się jako smarowidło do pieczywa.