Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z makreli z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli z dodatkiem jajka, cebuli i koncentratu pomidorowego. To dobry pomysł na śniadanie.

Pasta z makreli z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli z cebulką

 

  • makrela wędzona 1 szt
  • jajko 1 szt
  • cebula dymka 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • majonez 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z cebulką
Oddzielamy rybę od ości i przekładamy do miski. Gotujemy na twardo jajko, studzimy, obieramy i rozgniatamy widelcem Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Mieszamy.

Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli. Dodajemy masło. Mieszamy.

Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz majonez i znów mieszamy.


Pasta z makreli z cebulką
Wędzoną makrelę bardzo dokładnie obieramy z ości
Pasta z makreli z cebulką
Cebulę bardzo drobno kroimy, jajko rozgniatamy widelcem
Pasta z makreli z cebulką
Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy
Pasta z makreli z cebulką
Dodajemy koncentrat pomidorowy i majonez

Tagi:

makrela pasta