Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z makreli z ogórkiem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna pasta z wędzonej makreli z dodatkiem cebuli i ogórka kiszonego. Dobrze smakuje posypana natką pietruszki.

Pasta z makreli z ogórkiem i cebulką

Składniki:

Pasta z makreli z ogórkiem i cebulką

 

  • makrela wędzona 1 szt
  • jaja na twardo 2 szt
  • ogórki kiszone 2 szt
  • cebula 1 mała szt
  • majonez 1 łyżka
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z ogórkiem i cebulką
Wędzoną makrelę obieramy dokładnie z ości, a następnie miksujemy razem z jajkami ugotowanymi na twardo.

Dodajemy pokrojone w bardzo drobną kostkę ogórki oraz drobniutko posiekaną cebulę.

Mieszamy.

Przyprawiamy dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu, dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy.

Przed podaniem wstawiamy do lodówki.