Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Takie jajka faszerowane pastą z wędzonej makreli, to dobry pomysł na prostą w przygotowaniu przekąskę.

Jajka faszerowane pastą z makreli

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z makreli

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z makreli
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.

Makrelę obieramy z ości. Wrzucamy ją do rozdrabniacza, dodajemy żółtka i ogórki.

Rozdrabniamy na jednolita pastę. Zamiast tego można wszystkie składniki drobniutko pokroić.

Doprawiamy do smaku odrobiną soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Nakładamy farsz do jajek, dekorujemy plasterkami ogórka i podajemy.