Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pastą z makreli
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Makrelę obieramy z ości. Wrzucamy ją do rozdrabniacza, dodajemy żółtka i ogórki.
Rozdrabniamy na jednolita pastę. Zamiast tego można wszystkie składniki drobniutko pokroić.
Doprawiamy do smaku odrobiną soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Nakładamy farsz do jajek, dekorujemy plasterkami ogórka i podajemy.
Makrelę obieramy z ości. Wrzucamy ją do rozdrabniacza, dodajemy żółtka i ogórki.
Rozdrabniamy na jednolita pastę. Zamiast tego można wszystkie składniki drobniutko pokroić.
Doprawiamy do smaku odrobiną soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Nakładamy farsz do jajek, dekorujemy plasterkami ogórka i podajemy.