Sposób przygotowania:
Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie
1. Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy około dwie godziny, jeżeli śledzie nadal będą mocno słone, wodę wymieniamy i dalej moczymy.
2. Następnie śledzie wyjmujemy z wody i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na mniejsze kawałki.
3. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
4. Do śledzi dajemy cebulę, majonez i musztardę, oprószamy pieprzem i mieszamy.
5. Tak przygotowane śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby składniki ,,przegryzły się''.
6. Po tym czasie podajemy i smacznego.
2. Następnie śledzie wyjmujemy z wody i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na mniejsze kawałki.
3. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
4. Do śledzi dajemy cebulę, majonez i musztardę, oprószamy pieprzem i mieszamy.
5. Tak przygotowane śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby składniki ,,przegryzły się''.
6. Po tym czasie podajemy i smacznego.