mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pastę z makreli jadłam jako dziecko. Potem o niej zapomniałam. I po wielu latach wróciła do mojej kuchni. Jedna z lepszych past rybnych którą jadłam. Wyjadałam ją z miseczki i nie mogłam się oprzeć

Pasta z makreli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 1 makrela wędzona
  • 4 jajka
  • 1 cebulka duża
  • 4 ogórki warszawskie
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Makrelę obieram ze skóry i ości. Większe kawałki kroję nożem. Jajka gotuję na twardo. Cebulkę obieram i drobno kroję w kostkę. Ogórek też kroję drobno. Do miski wkładam rybę, dodaję ogórki, cebulkę, i jajko pokrojone. Dodaję pieprz, majonez, nie solę bo ryba już jest słona. Całość mieszam i podaję z natką pietruszki.
Pasta z makreli
Makrela wędzona jaja ugotowane cebula ogórki
Pasta z makreli
ogórki konserwowe pokrojone w kostkę na sitku
Pasta z makreli
Ogórki cebula pokrojone w kostkę jajko także