Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Tilapia smażona w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ta smaczna ryba, usmażona w panierce, najlepiej smakuje z zapieczonymi ziemniaczkami lub z frytkami.

Tilapia smażona w panierce

Składniki:

Tilapia smażona w panierce

 

  • tilapia filet 1 kg
  • cytryna 1/2 szt
  • mąka do panierowania
  • jajka 2-3 szt
  • olej do smażenia
  • przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Tilapia smażona w panierce
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na kilka minut. Wsypujemy mąkę na jeden talerz, na drugi bułkę tartą.

W miseczce rozbijamy jajka, rozbełtujemy widelcem i dodajemy przyprawę do ryb. Obtaczamy kawałki ryby najpierw w mące, później w jajku i bułce.

Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano.   

Tagi:

ryba