kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta z makreli - pożywne smarowidło na kanapki, polecam!

Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem

 

  • 1 makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 2 niewielkie korniszony
  • 1 mały pęczek szczypioru od cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta soli
  • świeżo mielony pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem
Makrelę wędzoną dokładnie obieramy ze skóry i ości po czym mięso makreli delikatnie rozdrabniamy. Świeży szczypiorek drobno kroimy, ja użyłam szczypiorek wyhodowany w domu. Korniszony odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy równie drobno jak korniszony. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miseczki, dodajemy majonez, odrobinę soli i świeżo mielony pieprz, który nada daniu pikanterii oraz swoistego aromatu. Całość mieszamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną pastę podajemy na kanapkach lub krakersach w formie przekąski. Smacznego!
Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem
Makrelę wędzoną dokładnie obieramy ze skórki i ości
Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem
Korniszony odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kosteczkę jak korniszony
Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem
Wszystkie składniki umieszczamy w jednej misce, dodajemy sól i pieprz i mieszamy