Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pasta z makreli ze szczypiorkiem i pokrzywą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna, pożywna i zdrowa pasta. Młoda wiosenna pokrzywa to bogactwo witamin o mikroelementów. Za samym sokiem nie przepadam, ale jako dodatek do różnych potraw często stosuję.

Pasta z makreli ze szczypiorkiem i pokrzywą

Składniki:

Pasta z makreli ze szczypiorkiem i pokrzywą

 

  • 2 wędzone makrele
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej pokrzywy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli ze szczypiorkiem i pokrzywą
Makrele rozpołowić i oddzielić dokładnie wszystkie miękkie części od skóry i ości. Rozdrobnić widelcem.

Drobny szczypiorek i młodą pokrzywę wypłukać i drobno pokroić. Dodać do makreli pokrojony szczypiorek, pokrzywę i majonez. Doprawić do smaku pieprzem.

Wszystko razem dokładnie wymieszać. Smacznego.  

Tagi:

makrela pasta