aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Wafle ryżowe z pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne wafle z pasta z makreli

Wafle ryżowe z pastą z makreli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wafle ryżowe z pastą z makreli

 

  • wafle ryżowe,
  • ok. 200 g wędzonej makreli,
  • 200 g tłustego sera twarogowego,
  • 3 łyżki mleka,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Wafle ryżowe z pastą z makreli
Z wędzonej makreli usuwamy ości, a mięsko przekładamy do miseczki. Rozgniatamy ją widelcem z serem twarogowym, dolewając mleka. Można dodać odrobinę śmietany zamiast mleka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy pastę. Na wafelkach ryżowych rozsmarowujemy pastę i dekorujemy plasterkiem pomidorka cherry.
Wafle ryżowe z pastą z makreli
rozgniatamy widelcem wedzona makrele i ser
Wafle ryżowe z pastą z makreli
dodajemy posiekana natke pietruszki i przyprawy
Wafle ryżowe z pastą z makreli
nakladamy pastke z makreli na wafle ryzowe

Tagi:

sery ser