Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z makreli ze szpinakiem natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta kanapkowa z dodatkiem zieleniny i drobno pokrojonej rzodkiewki. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Pasta z makreli ze szpinakiem natką pietruszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli ze szpinakiem natką pietruszki

 

  • wędzona makrela 1 sztuka
  • liście szpinaku 1 duża garść
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • rzodkiewka 0.5 pęczka
  • majonez 1 łyżka
  • Pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli ze szpinakiem natką pietruszki
Wędzoną makrelę dokładnie obieramy z ości. Natkę pietruszki i liście szpinaku myjemy i osuszamy. Rozdrabniamy zieleninę razem z rybą do momentu uzyskania w miarę gładkiej masy.

Przekładamy pastę do miski. Oczyszczone rzodkiewki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników. Dodajemy majonez, przyprawiamy pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.

Smacznego :)
Pasta z makreli ze szpinakiem natką pietruszki
Wędzoną makrelę dokładnie obieramy z ości. Wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z makreli ze szpinakiem natką pietruszki
Natkę pietruszki i liście szpinaku myjemy i osuszamy.
Pasta z makreli ze szpinakiem natką pietruszki
Oczyszczone rzodkiewki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników.
Pasta z makreli ze szpinakiem natką pietruszki
Dodajemy majonez, przyprawiamy pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.

Tagi:

pasta makrela