jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Chrupiąca kalarepka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kto lubi chrupiące surówki, czy sałatki powinien spróbować tak przygotowanej kalarepki. Warzywo to nie tylko fajnie smakuje po ugotowaniu. Podane na surowo, także stanowi pyszny posiłek. Polecam!

Chrupiąca kalarepka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiąca kalarepka

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Chrupiąca kalarepka

ETAP 1

Chrupiąca kalarepka
obraną kalarepkę kroimy w słupki

Kalarepkę obieramy i kroimy w foremne słupki (jak ziemniaki na frytki). Tak przygotowaną umieszczamy w misce.

ETAP 2

Chrupiąca kalarepka
pokrojony koperek dodajemy do kalarepki

Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kalarepki.

ETAP 3

Chrupiąca kalarepka
łączymy składniki sałatki

Orzechy kroimy na mniejsze części i także dodajemy do kalarepki. Do tak przygotowanych składników dodajemy sok z cytryny, oliwę . Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy.