Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem, jajkami i sałatą lodową
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Sałatę lodową myjemy i rwiemy na kawałeczki.
3. Paprykę i pomidorki kroimy na kosteczkę
4. Ugotowane jajka kroimy na kosteczkę
5. Czerwoną fasolę i tuńczyka odcedzamy z wody.
6. Przygotowujemy sos z 3 łyżek majonezu i 1 łyżki musztardy, dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę i mieszamy razem.
7. Wszystkie składniki przekładamy do miski: sałatę lodową, fasolę, paprykę, tuńczyka, jajka, pomidorki i dodajemy sos.
8. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
2. Sałatę lodową myjemy i rwiemy na kawałeczki.
3. Paprykę i pomidorki kroimy na kosteczkę
4. Ugotowane jajka kroimy na kosteczkę
5. Czerwoną fasolę i tuńczyka odcedzamy z wody.
6. Przygotowujemy sos z 3 łyżek majonezu i 1 łyżki musztardy, dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę i mieszamy razem.
7. Wszystkie składniki przekładamy do miski: sałatę lodową, fasolę, paprykę, tuńczyka, jajka, pomidorki i dodajemy sos.
8. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.