Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta kanapkowa z kurczaka i bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jedna z lepszych past jakie jadłam. Pieczone warzywa plus kurczak pozostały z obiadu, pycha i nic się nie marnuje.

Pasta kanapkowa z kurczaka i bakłażana

Składniki:

Pasta kanapkowa z kurczaka i bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z kurczaka i bakłażana
Bakłażana umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Pomidora umyć, przekroić na ćwiartki.

Do naczynia żaroodpornego włożyć bakłażana i pomidora, polać odrobiną oliwy, posypać solą i wymieszać. Obok położyć ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut (do miękkości bakłażana, można to zrobić przy okazji pieczenia mięsa lub chleba). Wystudzić.

Do wysokiego naczynia wrzucić mięso obrane z pieczonej ćwiartki z kurczaka, dodać suszone pomidory i 4 łyżki oliwy. Dodać kawałki pieczonych warzyw.

Całość zmiksować blenderem na gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać zioła prowansalskie, wymieszać.

Tagi:

dodatki pasty