Sposób przygotowania:
Pasta kanapkowa z kurczaka i bakłażana
Bakłażana umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Pomidora umyć, przekroić na ćwiartki.
Do naczynia żaroodpornego włożyć bakłażana i pomidora, polać odrobiną oliwy, posypać solą i wymieszać. Obok położyć ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut (do miękkości bakłażana, można to zrobić przy okazji pieczenia mięsa lub chleba). Wystudzić.
Do wysokiego naczynia wrzucić mięso obrane z pieczonej ćwiartki z kurczaka, dodać suszone pomidory i 4 łyżki oliwy. Dodać kawałki pieczonych warzyw.
Całość zmiksować blenderem na gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać zioła prowansalskie, wymieszać.
Do naczynia żaroodpornego włożyć bakłażana i pomidora, polać odrobiną oliwy, posypać solą i wymieszać. Obok położyć ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut (do miękkości bakłażana, można to zrobić przy okazji pieczenia mięsa lub chleba). Wystudzić.
Do wysokiego naczynia wrzucić mięso obrane z pieczonej ćwiartki z kurczaka, dodać suszone pomidory i 4 łyżki oliwy. Dodać kawałki pieczonych warzyw.
Całość zmiksować blenderem na gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać zioła prowansalskie, wymieszać.