kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 893]

Smażone kanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smażone kanie smakują łudząco podobnie do kotletów schabowych. Mogą być świetną sezonową alternatywą dla wegetariańskiego kotleta sojowego.

Smażone kanie

Składniki:

Smażone kanie

podstawowe

Sposób przygotowania:

Smażone kanie
Kanie oczyścić, umyć szybko pod zimną wodą i położyć blaszkami do dołu na ręczniku papierowym do odcieknięcia.

Grzyby panierować w mące, następnie w roztrzepanych jajkach z solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i suszonym tymiankiem, a na końcu w bułce tartej.

Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym na złoto z obu stron.

Serwujemy z ziemniakami i ulubioną jarzynką.