Sposób przygotowania:
Smażone kanie
Kanie oczyścić, umyć szybko pod zimną wodą i położyć blaszkami do dołu na ręczniku papierowym do odcieknięcia.
Grzyby panierować w mące, następnie w roztrzepanych jajkach z solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i suszonym tymiankiem, a na końcu w bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym na złoto z obu stron.
Serwujemy z ziemniakami i ulubioną jarzynką.
Grzyby panierować w mące, następnie w roztrzepanych jajkach z solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i suszonym tymiankiem, a na końcu w bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym na złoto z obu stron.
Serwujemy z ziemniakami i ulubioną jarzynką.
SylaUla
mocsłodkości