Sposób przygotowania:
Zupa krem z ziemniaków z serkiem topionym
1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. W garnku rozgrzewamy masło. Najpierw wrzucamy czosnek i cebulę i chwilę przesmażamy. Następnie wrzucamy marchewkę i ziemniaki i również chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Następnie wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa będą miękkie wrzucamy serek topiony i całość blendujemy za pomocą blendera ręcznego na gładki krem. Zupę przyprawiamy do smaku pieprzem, kminkiem, koperkiem i natką pietruszki. Gdyby zupa była zbyt gęsta to można dolać gorącej wody lub bulionu. Ja uzyskałam dwa litry zupy.
4. Gorącą zupę podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 3-4 porcje.
Użyłam serek topiony kremowy edamski.
Można użyć świeżego koperku i natki pietruszki.
2. W garnku rozgrzewamy masło. Najpierw wrzucamy czosnek i cebulę i chwilę przesmażamy. Następnie wrzucamy marchewkę i ziemniaki i również chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Następnie wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa będą miękkie wrzucamy serek topiony i całość blendujemy za pomocą blendera ręcznego na gładki krem. Zupę przyprawiamy do smaku pieprzem, kminkiem, koperkiem i natką pietruszki. Gdyby zupa była zbyt gęsta to można dolać gorącej wody lub bulionu. Ja uzyskałam dwa litry zupy.
4. Gorącą zupę podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 3-4 porcje.
Użyłam serek topiony kremowy edamski.
Można użyć świeżego koperku i natki pietruszki.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
biedroneczki
Babeczka35
Polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)