Sposób przygotowania:
Pasta z tuńczyka, ogórka konserwowego i z cebulki
Tuńczyka z puszki odsączyć z zalewy, nieco rozdrobnić widelcem i przełożyć go do miseczki. Cebulkę (niezbyt dużej wielkości) obrać i w miarę drobno pokroić w kostkę. Dodać pokrojoną cebulkę do tuńczyka. Ogórki pokroić w niezbyt dużą kosteczkę i dodać je do miseczki z tuńczykiem i cebulką. Do wszystkich składników umieszczonych w misce dodać majonez oraz szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszać. Do pasty nie dodawałam już soli, z przypraw użyłam tylko pieprzu, tuńczyk jest jak dla mnie odpowiednio słony, więc wedle mojego smaku już nie było potrzeby, by więcej pastę dosalać, bo owy tuńczyk, jak i pozostałe składniki zapewniły jej odpowiednio słony i wyrazisty smak, ale jak ktoś lubi bardziej słone jedzenie to może do pasty dodać szczyptę soli.