Sposób przygotowania:
Jarmużowo-szpinakowe babeczki
Jarmuż i szpinak wykładamy na cedzak najlepiej na noc aby odciekł. Następnego dnia rozgrzewamy na patelni olej i dodajemy obrany i pokrojony drobno czosnek i chwilę podsmażamy.
Następnie dodajemy rozmrożony jarmuż i szpinak i smażymy razem ok. 5 minut.
W tym czasie kroimy drobno żółty ser. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy żółty ser.
Mieszamy aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy na chwilę aby przestygło. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Mieszamy dokładnie i przekładamy ciasto do foremek na babeczki-równo z krawędzią foremki. wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego. Przepis na 6 sztuk.
Następnie dodajemy rozmrożony jarmuż i szpinak i smażymy razem ok. 5 minut.
W tym czasie kroimy drobno żółty ser. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy żółty ser.
Mieszamy aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy na chwilę aby przestygło. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Mieszamy dokładnie i przekładamy ciasto do foremek na babeczki-równo z krawędzią foremki. wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego. Przepis na 6 sztuk.