Sposób przygotowania:
Arancini - kulki ryżowe
Cebulę drobno siekamy, szklimy na odrobinie oliwy. Dodajemy ryż, gdy ten stanie się przeźroczysty - dolewamy odrobinę wody lub bulionu.
Gdy ryż wchłonie cały płyn - dolewamy wody. Czynność powtarzamy do czasu, aż ryż będzie gotowy. Cały czas mieszamy - ryż może się przypalić!
Doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnego ryżu dodajemy żółtko, mieszamy. Masę ryżową nakładamy łyżką na rękę, następnie kremowy serek, przykrywamy masą ryżową.
Formujemy kule. Kule panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano.
Gdy ryż wchłonie cały płyn - dolewamy wody. Czynność powtarzamy do czasu, aż ryż będzie gotowy. Cały czas mieszamy - ryż może się przypalić!
Doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnego ryżu dodajemy żółtko, mieszamy. Masę ryżową nakładamy łyżką na rękę, następnie kremowy serek, przykrywamy masą ryżową.
Formujemy kule. Kule panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano.
ciasteczka
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki