Sposób przygotowania:
Wytrawne babeczki z oliwkami i łososiem
CIASTO: wszystkie składniki siekam nożem i szybko zagniatam ciasto, zawijam je w folię spożywczą i wkładam do lodówki na 30 minut. Foremki do babeczek dokładnie smaruję masłem. Ciastem wylepiam foremki i piekę 15 minut w temperaturze 180*C. FARSZ: marynowany czosnek odsączam z zalewy i siekam na drobne kawałki. Umytą i oczyszczoną paprykę kroję w bardzo drobną kostkę. Łososia kroję na kawałki, część zostawiam w plastrach do dekoracji. Mascarpone mieszam z musztardą i posiekaną natką, dodaję rozdrobnionego łososia, paprykę i czosnek. Doprawiam do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Wcześniej upieczone i wystudzone babeczki napełniam masą mascarpone i dekoruję plasterkami łososia i pokrojonymi oliwkami.
edytaha
kołczu
Netka
anemon
Sarenka
Weronka