Sposób przygotowania:
Śledzie z porem i jabłkiem w śmietanie
Filety a'la matjas namoczyłam w zimnej wodzie i odstawiłam na ok godzinę, żeby nie były zbyt słone.
Filety posypałam ziołami i pokroiłam w kawałki. Por pokroiłam w krążki, jabłko obrałam i pokroiłam w kostkę.
Na dno słoika wykładałam warstwami por, śledzie, jabłko, śmietanę.
Słoik zakręciłam, odstawiłam w do lodówki na 2 dni, żeby smaki się przegryzły. Smacznego!
Filety posypałam ziołami i pokroiłam w kawałki. Por pokroiłam w krążki, jabłko obrałam i pokroiłam w kostkę.
Na dno słoika wykładałam warstwami por, śledzie, jabłko, śmietanę.
Słoik zakręciłam, odstawiłam w do lodówki na 2 dni, żeby smaki się przegryzły. Smacznego!