zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Pasta z twarogu i łososia

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kolejna pasta do chleba, doskonała na śniadanie lub kolację. Pyszne połączenie twarogu i łososia.

Pasta z twarogu i łososia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z twarogu i łososia

 

  • 50 dag twarogu
  • 30 dag wędzonego łososia
  • Pół dużej cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Pół łyżeczki chilli
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu

 

Sposób przygotowania:

Pasta z twarogu i łososia
Łososia obieram z ości i ze skóry, dzielę na mniejsze części. Cebulę i czosnek obieram, dzielę na mniejsze kawałki i wrzucam do blendera, miksuję i dodaję ser biały, oraz kawałki łososia.



Otwieram pokrywę i wsypuję przyprawy oraz dodaję ketchup. Wszystko razem miksuję do uzyskania jednolitej masy.



Nie trzeba solić , łosoś jest wystarczająco słony!
Pasta z twarogu i łososia
Łososia obieram z ości i ze skóry, dzielę na mniejsze części. Cebulę i czosnek obieram, dzielę na mniejsze kawałki
Pasta z twarogu i łososia
wrzucam do blendera, miksuję i dodaję ser biały, oraz kawałki łososia. Otwieram pokrywę i wsypuję przyprawy oraz dodaję ketchup.
Pasta z twarogu i łososia
doskonała pasta do pieczywa na śniadanie lub kolację