migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejna pasta do chleba tym razem z wędzoną rybką. Prosta i smaczna zasmakuje każemu kto lubi rybki.

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

 

  • 1 makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką
Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać.Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić na małe kawałki. Cebulę obrac i drobno pokroić.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i połączyć z majonezem oraz koncentratem pomidorowym. Do smaku doprawić solą i pieprzem i znowu dokładnie wymieszać.Gotową pastę podawać z ulubionym pieczywem.