Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i smaczna pasta rybna przygotowana na bazie wędzonej makreli z dodatkiem kaparów oraz kiełków groszku.

Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami

 

  • 1 wędzona makrela
  • 50 gram kiełków groszku
  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżka kaparów
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami
Makrelę obieramy starannie z ości i wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy kiełki groszku i blendujemy na jednolitą pastę. Ugotowane na twardo jajka obieramy, kroimy na kawałki i również rozdrabniamy w rozdrabniaczu.

Kapary drobno siekamy i dodajemy do pasty razem z chrzanem i majonezem. Dokładnie mieszamy i dodajemy pieprz oraz sól do smaku.
Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami
Makrelę obieramy starannie z ości i wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami
Dodajemy kiełki groszku i blendujemy na jednolitą pastę.
Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami
Ugotowane na twardo jajka obieramy, kroimy na kawałki i również rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Pasta z wędzonej makreli z kaparami i kiełkami
Kapary drobno siekamy i dodajemy do pasty razem z chrzanem i majonezem.