Inspirowane Smakiem

Inspirowane Smakiem

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepsza z ciemnym chlebem i ogóreczkami chilli.

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem

 

  • makrela wędzona - 300 gram
  • twaróg chudy - 100 gram
  • cebula - 1/3 dużej lub 1/2 małej
  • papryka czerwona - 1/5 dużej
  • koncentrat pomidorowy - 1 czubata łyżeczka
  • chrzan - 1 płaska łyżeczka
  • musztarda - 1 płaska łyżeczka
  • majonez - 1 płaska łyżka
  • pieprz czarny - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
Z makreli należy usunąć kręgosłup, obrać z ości i rozdrobnić w większej misce. Cebulę oraz paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę. Dorzucić do miski. Następnie przełożyć do miski twaróg i rozdrabniać widelcem, a następnie, dociskając nim, łączyć składniki. Dodać po kolei koncentrat i pozostałe przyprawy, mieszać widelcem, aż powstanie jednolita pasta. Podawać z chlebem i ogóreczkami chilli.