migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1286]

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna pasta na kanpki z wędzonej makreli i twarogu. Można do pasty dodać szczypiorek lub natkę, zamiast musztardy można dać keczup.

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem

 

  • 2 średnie wędzone makrele ( ok 500 g )
  • 500 g twarogu
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki musztardy, u mnie rosyjska
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Makrele obrć ze skóry i ości. Podzielić na małe kawałki i dodać do twarogu, wymieszać. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, dodać do twarogu i makreli. Dodać też jogurt, majonez i musztardę oraz pieprz do smaku.

Całość ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt suscha mozna jeszcze dodac jogurtu lub majonezu.

Jeśli pasta ma być całkowicie gładka można ją zmiksować blenerem.
Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
Makrele obrć ze skóry i ości. Podzielić na małe kawałki i dodać do twarogu, wymieszać.
Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
Cebulkę pokroić w drobną kostkę, dodać do twarogu i makreli. Dodać też jogurt, majonez i musztardę oraz pieprz do smaku.