zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2394]

Porowo - jabłkowy śledzik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wczoraj na życzenie męża zrobiłam śledziki z ziemniakami w mundurkach. Od czasu do czasu zjeść takie połączenie. Choć śledzie to ja mogę jeść codziennie.

Porowo - jabłkowy śledzik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Porowo - jabłkowy śledzik

 

Sposób przygotowania:

Porowo - jabłkowy śledzik
Wymoczone płaty pokroić na szersze paski. Pora pokroić wzdłuż na pół a potem pokroić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Wszystko umieścić w misce, dodać jogurt i śmietanę oraz pieprz i wszystko wymieszać. Odstawić na pół godziny i w miarę potrzeby dosolić.

Gotowe śledzie przełożyć do słoika i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Podawać najlepiej z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.
Porowo - jabłkowy śledzik
Wymoczone płaty pokroić na szersze paski.
Porowo - jabłkowy śledzik
do śledzi wrzucić pokrojonego dość cienko pora.
Porowo - jabłkowy śledzik
do pora zetrzeć jabłka i dodać jogurt oraz śmietanę
Porowo - jabłkowy śledzik
dodać pieprz i wymieszać dokładnie sledzie.