Sposób przygotowania:
Porowo - jabłkowy śledzik
Wymoczone płaty pokroić na szersze paski. Pora pokroić wzdłuż na pół a potem pokroić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jogurt i śmietanę oraz pieprz i wszystko wymieszać. Odstawić na pół godziny i w miarę potrzeby dosolić.
Gotowe śledzie przełożyć do słoika i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Podawać najlepiej z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jogurt i śmietanę oraz pieprz i wszystko wymieszać. Odstawić na pół godziny i w miarę potrzeby dosolić.
Gotowe śledzie przełożyć do słoika i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Podawać najlepiej z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.