Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo z wędzonej makreli ze szczypiorkiem ze bardzo smaczna - zwłaszcza ze świeżutką bułeczką posmarowaną masłem.

Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem

 

  • 2 wędzone makrele
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 jaja na twardo
  • kucharek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem
Obrane jajka kroimy w drobną kostkę, umyty szczypiorek siekamy. Makrelę pozbawiamy ości i skóry i razem z cebulą mielimy w maszynce do mięsa.

Do makreli dodajemy jajka i szczypiorek. Wszystko mieszamy z majonezem, musztardą i chrzanem. Dodajemy przyprawy do smaku.

Pastą smarujemy świeże pieczywo - tak smakuje najlepiej.

Tagi:

pasty ryby