Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa inaczej
Wyjąć śledzie z opakowania lub słoiczka. Lekko odsączyć. Następnie pokroić je w mniejsze kawałki i włożyć do pudełka. Skropić octem i posypać pieprzem. Przykryć pudełkiem i odstawić do lodówki. Odstawić, aby śledzie nabrały pysznego smaku.
Ogórki i cebulę pokroić w mniejszą kostkę, tak samo postąpić z jajkami (wcześniej je ugotować) i wstawić do miski.
Majonez, musztardę i jogurt naturalny wymieszać razem ze sobą dokładnie, lekko posypać cukrem. Śledzie wyjąć wymieszać z pokrojonymi warzywami. Zalać dokładnie sosem, przyprawić pieprzem i kucharkiem, dodać poszatkowaną natkę (odstawić trochę do dekoracji na wierzch) i dokładnie wymieszać.
Całość wstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Ogórki i cebulę pokroić w mniejszą kostkę, tak samo postąpić z jajkami (wcześniej je ugotować) i wstawić do miski.
Majonez, musztardę i jogurt naturalny wymieszać razem ze sobą dokładnie, lekko posypać cukrem. Śledzie wyjąć wymieszać z pokrojonymi warzywami. Zalać dokładnie sosem, przyprawić pieprzem i kucharkiem, dodać poszatkowaną natkę (odstawić trochę do dekoracji na wierzch) i dokładnie wymieszać.
Całość wstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Przed podaniem posypać natką pietruszki.