Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie musztardowym
Do miski wrzucić majonez, dodać obie musztardy i łyżkę miodu, dokładnie wymieszać. Następnie doprawić sos kurkumą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Wymieszać.
Śledzie osączyć z zalewy (użyłam śledzi w oleju, są mniej słone i nie wymagają moczenia), pokroić w kawałki, wrzucić do sosu.
Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie krążki, dodać do miski, wymieszać całość. Wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki.
Podawać z domowym chlebem na zakwasie.
Śledzie osączyć z zalewy (użyłam śledzi w oleju, są mniej słone i nie wymagają moczenia), pokroić w kawałki, wrzucić do sosu.
Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie krążki, dodać do miski, wymieszać całość. Wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki.
Podawać z domowym chlebem na zakwasie.