Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka śledziowa z gruszka i jajkiem
Śledzie moczymy w odzie ok 1 godziny. Po tym czasie osuszamy je i kroimy w paseczki.
Gruszkę dobrze myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
Pomidorki myjemy osuszamy, kroimy na połówki. Czosnek niedźwiedzi myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki . Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w duża kostkę.
Składniki mieszamy z sobą. Kropimy olejem i chłodzimy.
Gruszkę dobrze myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
Pomidorki myjemy osuszamy, kroimy na połówki. Czosnek niedźwiedzi myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki . Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w duża kostkę.
Składniki mieszamy z sobą. Kropimy olejem i chłodzimy.