iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna sałatka śledziowa z gruszka i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Połączenie zdrowych produktów. Nawet sosu nie trzeba robić. Całość wykończona świeżym i aromatycznym sosem czosnkowym. Wspaniale zastąpi nam obiad w słoneczny wiosenny dzień.

Wiosenna sałatka śledziowa z gruszka i jajkiem

Składniki:

Wiosenna sałatka śledziowa z gruszka i jajkiem

 

 

  • 5 pomidorków koktajlowych żółtych

 

  • 5 pomidorków koktajlowych czerwonych

 

 

 

 

  • gruszka

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka śledziowa z gruszka i jajkiem
Śledzie moczymy w odzie ok 1 godziny. Po tym czasie osuszamy je i kroimy w paseczki.

Gruszkę dobrze myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.

Pomidorki myjemy osuszamy, kroimy na połówki. Czosnek niedźwiedzi myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki . Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w duża kostkę.

Składniki mieszamy z sobą. Kropimy olejem i chłodzimy.