Sposób przygotowania:
Pasta z zielonego groszkuGroszek:
![Pasta z zielonego groszku Pasta z zielonego groszku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasta-z-zielonego-groszku-540439.jpg)
Groszek konserwowy należy dokładnie odcedzić z zalewy.
Blendowanie:
![Pasta z zielonego groszku Pasta z zielonego groszku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasta-z-zielonego-groszku-540440.jpg)
Wszystkie składniki pasty należy zblendować na jednolitą konsystencję.
Całość doprawić zgodnie ze smakiem smaku.
Jeżeli pasta jest za sucha to należy dodać niewielką ilość zalewy z groszku lub oleju/oliwy.
Podanie:
![Pasta z zielonego groszku Pasta z zielonego groszku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasta-z-zielonego-groszku-540441.jpg)
Pasta najlepiej smakuje po uprzednim schłodzeniu w lodówce.
SylaUla