Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z zielonego groszku i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu pasta z groszku konserwowego i jajek, z dodatkiem posiekanego szczypiorku.

Pasta z zielonego groszku i jajek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z zielonego groszku i jajek

 

  • groszek konserwowy 1 puszka
  • jajka 3 szt
  • szczypiorek 1 pęczek
  • majonez 1-2 łyżki
  • sól do smaku
  • Pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Pasta z zielonego groszku i jajek
Jajka gotujemy na twardo. Groszek odsączamy z zalewy, wrzucamy do rozdrabniacza i blendujemy. Dodajemy ostudzone jajka. Rozdrabniamy dalej do momentu uzyskania w miarę jednolitej masy.

Dodajemy oczyszczony i pokrojony szczypiorek, mieszamy.

Przyprawiamy pastę do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
Pasta z zielonego groszku i jajek
Groszek odsączamy z zalewy, wrzucamy do rozdrabniacza i blendujemy. Dodajemy ostudzone jajka.
Pasta z zielonego groszku i jajek
Dodajemy oczyszczony i pokrojony szczypiorek, mieszamy.

Tagi:

pasta jajka