Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z zielonego groszku i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Ta pasta jest bardzo smaczna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Na śniadanie lub kolacje. Do tego jest szybka i bardzo tania w przygotowaniu.

Pasta z zielonego groszku i jajek

Składniki:

Pasta z zielonego groszku i jajek

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z zielonego groszku i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Groszek osączamy z zalewy, następnie dokładnie miksujemy blenderem na gładką masę.

3.Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.

4.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5.Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.

Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny.