Sposób przygotowania:
Pasta z zielonego groszku i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Groszek osączamy z zalewy, następnie dokładnie miksujemy blenderem na gładką masę.
3.Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
4.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny.
2. Groszek osączamy z zalewy, następnie dokładnie miksujemy blenderem na gładką masę.
3.Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
4.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny.