Sposób przygotowania:
Groszkowa pasta z oliwkami.
Groszek przelać na sitku zimną wodą i osączyć.Ząbek czosnku zgnieść,papryczkę chilli pokroić na talarki,usuwając nasiona,a roz-
-maryn posiekać.Groszek,czosnek,sok z cytryny,wywar warzywny
i posiekaną chilli wrzucić do dużej misy i zmiksować na puree.Dod-
-ać śmietanę,pastę doprawić solą i pieprzem,dolać nieco więcej soku z cytryny.Oliwki pokroić na cienkie talarki.Oliwki i posiekany
rozmaryn wmieszać do pasty.Napełnić pastą niewielką miskę,przy-
-kryć i schłodzić w lodowce z pół godziny.Podawać na zimno z bagietką lub pitą grecką.
-maryn posiekać.Groszek,czosnek,sok z cytryny,wywar warzywny
i posiekaną chilli wrzucić do dużej misy i zmiksować na puree.Dod-
-ać śmietanę,pastę doprawić solą i pieprzem,dolać nieco więcej soku z cytryny.Oliwki pokroić na cienkie talarki.Oliwki i posiekany
rozmaryn wmieszać do pasty.Napełnić pastą niewielką miskę,przy-
-kryć i schłodzić w lodowce z pół godziny.Podawać na zimno z bagietką lub pitą grecką.