mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pasto-sałatka jajeczna z pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka na bazie jajek. Smakuje każdemu.

Pasto-sałatka jajeczna z pomidorkami

Składniki:

Pasto-sałatka jajeczna z pomidorkami

 

  • 8 jajek
  • 2 czerwone cebule
  • 1 pęczek szczypiorku
  • kilka liści sałaty masłowej
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku

Sposób przygotowania:

Pasto-sałatka jajeczna z pomidorkami
Na początku jajka ugotować na twardo. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do miski. Następnie dodać pokrojone w kostkę jajka i posiekany szczypiorek. Wszystko skropić sokiem z cytryny. Chwilę odczekać po czym wymieszać. Następnie dodać jeszcze oliwę oraz posiekaną natkę pietruszki. Sałatkę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować( najlepiej użyć do tego celu blendera). Ze zmiksowanej masy formować małe kuleczki i układać je liściach sałaty. Przy każdej kuleczce poukładać połówki pomidorków koktajlowych.Przed podaniem warto schłodzić sałatkę w lodówce. Smacznego.