iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna sałatka z brokuła, jajka i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Połączenie moich ulubionych warzyw. Dla koloru i zdrowia jajko, wszystko pokropione olejem lniany. Pyszne dobrodziejstwo na każda porę dnia.

Wiosenna sałatka z brokuła, jajka i awokado

Składniki:

Wiosenna sałatka z brokuła, jajka i awokado

 

  • 1 brokuł

 

  • 1 pęczek rzodkiewki

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z brokuła, jajka i awokado
Brokuła kroimy na różyczki i gotujemy. Ugotowany wkładamy do miski z lodem. Następnie kroimy go na mniejsze kawałki.

Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce duże oczka. Jajka gotujemy na twardo.

Zimne obieramy i kroimy w kosteczkę. Awokado obieramy usuwamy pestkę. Kroimy w kosteczkę.

Składniki mieszamy z sobą. Dodajemy olej lniany solimy do smaku. doprawiamy czosnkiem. 

Podajemy.