Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 946]

Paszteciki drobiowe z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do przygotowania pasztecików wykorzystałam mięso, na którym gotowałam zupę. Do farszu dodałam kalarepkę startą na tarce.

Paszteciki drobiowe z kalarepką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki drobiowe z kalarepką

 

  • 6 ugotowanych skrzydełek kurczaka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 kalarepa
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1 jajko
  • sezam do posypania
  • sól

Sposób przygotowania:

Paszteciki drobiowe z kalarepką
Mięso oddzielamy dokładnie od kości i wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i rozdrabniamy na gładką masę. Przekładamy do miski, dodajemy przecier i mieszamy. Dodajemy kalarepkę startą na tarce o dużych oczkach. Dodajemy przyprawy, mieszamy.

Ciasto francuskie kroimy w poprzek na pół. Na każdą połowę nakładamy farsz i zawijamy w rulon. Kroimy po skosie na kawałki.

Układamy paszteciki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.

Pieczemy przez około 17-18 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Paszteciki drobiowe z kalarepką
Mięso oddzielamy dokładnie od kości i wrzucamy do rozdrabniacza.
Paszteciki drobiowe z kalarepką
Dodajemy kalarepkę startą na tarce o dużych oczkach.
Paszteciki drobiowe z kalarepką
Ciasto francuskie kroimy w poprzek na pół. Na każdą połowę nakładamy farsz i zawijamy w rulon.
Paszteciki drobiowe z kalarepką
Układamy paszteciki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.