Sposób przygotowania:
Paszteciki drobiowe z kalarepką
Mięso oddzielamy dokładnie od kości i wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i rozdrabniamy na gładką masę. Przekładamy do miski, dodajemy przecier i mieszamy. Dodajemy kalarepkę startą na tarce o dużych oczkach. Dodajemy przyprawy, mieszamy.
Ciasto francuskie kroimy w poprzek na pół. Na każdą połowę nakładamy farsz i zawijamy w rulon. Kroimy po skosie na kawałki.
Układamy paszteciki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy przez około 17-18 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Ciasto francuskie kroimy w poprzek na pół. Na każdą połowę nakładamy farsz i zawijamy w rulon. Kroimy po skosie na kawałki.
Układamy paszteciki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy przez około 17-18 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.