Sposób przygotowania:
Paszteciki - bułeczki z pieczarkami i łososiem
W śmietanie rozpuszczamy dokładnie świeże drożdże. Mąkę pszenną siekamy dokładnie z masłem i szczyptą soli. Do mąki wbijamy jajka i wlewamy śmietanę z drożdżami. Wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy je na 15-20 minut, żeby podrosło.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę. Całość przesmażamy do miękkości na patelni. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
Do pieczarek dodajemy kawałki wędzonego łososia i dokładnie mieszamy.
Przygotowane i wyrośnięte ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Wałkujemy długi prostokąt.
Na środku układamy pieczarki z łososiem. Zwijamy w rulon. Ostrym nożem dzielimy ciasto na mniejsze paszteciki. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Każdy pasztecik smarujemy mlekiem i obsypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 170*C do momentu zarumienienia.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę. Całość przesmażamy do miękkości na patelni. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
Do pieczarek dodajemy kawałki wędzonego łososia i dokładnie mieszamy.
Przygotowane i wyrośnięte ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Wałkujemy długi prostokąt.
Na środku układamy pieczarki z łososiem. Zwijamy w rulon. Ostrym nożem dzielimy ciasto na mniejsze paszteciki. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Każdy pasztecik smarujemy mlekiem i obsypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 170*C do momentu zarumienienia.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2